Foto: Sandro Delaere

22-09-2015 – Het is Chris van Woensel dan eindelijk gelukt! De Belg, die het hele seizoen door als pechvogel uit de bus kwam, heeft zich in Oudenaarde eindelijk kunnen bewijzen tijdens de Aarova Rallysprint, een wedstrijd die tijdens haar eerste editie een prachtig deelnemersveld mocht ontvangen! De rally bestond uit vier maal een proef van 8.99 km, maar Chris kreeg zeker geen tegenstand van de zwakste…

Concurrenten waren er genoeg, o.a. Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5), Vincent Verschueren (Citroën DS3 R5), Melissa Debackre (Subaru Impreza WRC), Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) en Timothy van Parijs (Porsche 997 GT3) waren vastberaden om hier het palmares te openen. Het was echter Van Woensel die op de eerste klassementsproef van de wedstrijd met een snelste tijd opende. Verschueren wist echter op de tweede klassementsproef 5 seconden op hem terug te pakken en steeg daarmee naar de tweede positie in het klassement, op 8 seconden van Van Woensel. Derde stond Timothy van Parijs die met zijn brute Porsche vele R5’s verrassend achter zich liet.

Tijdens het tweede deel van de rally probeerde Verschueren de aanval in te gaan. Hij en Van Woensel waren echter erg aan elkaar gewaagd en gaven elkaar vrijwel niets toe op de derde klassementsproef. Ook zou het duel om de derde positie nog een spannend slot beloven tussen Van Parijs, Vanneste en Tsjoen, die allen dicht bij elkaar zaten. De laatste proef zou de beslissing gaan maken. Die proef werd gewonnen door Verschueren, maar met maar 1 seconde voorsprong was het uiteindelijk toch niet genoeg om Van Woensel te kloppen, die zoals gezegd de zege op zijn naam schreef. Vanneste ging in de slotfase van de wedstrijd Van Parijs nog voorbij, waardoor ook hij een podiumpositie mocht gaan vieren!

Komend weekend zal voor zowel Van Woensel als Verschueren de volgende uitdaging op het programma staan. Dan zullen zij het moeten opnemen tegen de andere grote mannen in het BRC tijdens de East Belgian Rally! Wij van Rally-World zijn daarbij om u te voorzien van het actuele nieuws en beeldmateriaal rondom deze rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.