Afbeeldingsresultaat voor africa eco race 2018 serradori

Foto: DHnet.be

05-01-2018 – De derde etappe van de Africa Eco Race werd gisteren verreden richting Assa, een snel parcours die er vooral voor de auto’s gunstig bij lag. Het zou opnieuw een etappe worden waarbij de spanning toenam en er opnieuw door een aantal veel tijd werd verloren.

Bij de motoren ging de strijd nog altijd tussen Pal Anders Ullevalseter en Paolo Ceci, maar die mochten er tijdens deze derde etappe een nieuwe concurrent bij rekenen. De Portugees Anjos Oliveira deed namelijk opnieuw mee in de strijd vooraan, en leek zelfs lange tijd op weg naar de etappezege. Oliveira kwam dan ook als snelste over de streep maar nadat Ceci tijd terug kreeg was het de Italiaan die zich als etappewinnaar mocht kronen. Hij neemt daarmee de leiding weer over van Ullevalseter die als derde eindigde tijdens deze etappe, met Oliveira als outsider voor de eindzege op een derde positie algemeen.

Bij de auto’s bleek dat Vladimir Vasilyev met zijn Mini zeker niet oppermachtig is dit klassement. Het was de Fransman Mathieu Serradori die de etappezege knap voor de neus van de Rus vandaan wist te halen. Vasilyev behoudt de leiding in het klassement echter wel en verloor slechts 22 seconden op de Buggy, terwijl Remy Vauthier een spannend duel om de derde plaats wist te winnen van Pascal Thomasse, waarvan die laatste nog altijd op weg is naar het brons in het algemene klassement. Gerard van Lieshout reed zijn Toyota naar een 25e tijd.

Waar Gerard de Rooy tijdens de tweede etappe veel problemen kende, wist de Nederlander zich in de derde etappe goed te herstellen. De Rooy was opnieuw de snelste truckrijder, en kwam in het totaalklassement op 48 minuten van de etappewinnaar over de streep. Daar zouden nog 23 minuten vanaf gaan nadat bleek dat De Rooy assistentie had verleend aan een gewonde motorrijder. Door een lekke band verloor de Iveco-rijder wel weer het één en ander, maar met een vijfde tijd mocht de Nederlander niet ontevreden zijn.

Een goede dag was er ook voor Jan van de Laar, die elke etappe beter lijkt te presteren. Waar hij tijdens de eerste etappe nog als vierde eindigde, en tijdens de tweede als derde, slaagde Van de Laar erin nu de tweede tijd neer te zetten in het truckklassement achter De Rooy. Johan Elfrink kwam over de streep met een tijd die goed was voor de vijfde positie in het truckklassement, met achter hem Adwin Hoondert en Aad van Velsen op een zesde en achtste plek.

Nadat hij woensdag al veel schade had opgelopen aan z’n truck door een crash, ging het tijdens de derde etappe van de Africa Eco Race opnieuw mis voor Wuf van Ginkel. Door motorproblemen kon de Iveco z’n weg niet meer vervolgen en moest Van Ginkel voor de tweede dag op rij de etappe verlaten. Eenmaal terug in het bivak bleek de schade zo groot te zijn, dat het team van De Rooy heeft besloten om de truck samen met de monteurs van Team De Rooy al meteen door te sturen naar het volgende bivak van Fort Chacal, zodat er vrijdag de hele dag en avond gesleuteld kan worden aan de Torpedo. Van Ginkel zal daarmee morgen dus niet van start gaan tijdens de vierde etappe.

In de Dakar Game is het de winnaar van 2017, Arnoud Beldman, die de leiding overneemt in het klassement. Hij deelt deze vooralsnog wel met Alex van der Zwet en Sjaak Korenblek, terwijl Tibo Raes en Jeroen Bosch ietsjes terugvallen in het klassement maar dicht in de buurt blijven. Bekijk hier de volledige resultaten na etappe 3 van de Africa Race.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.