Foto: www.belgianrallychampionship.be

20-12-2015 – In afwachting van de publicatie van het sportreglement voor het Belgian Rally Championship 2016, kan de promotor van het BRC, in samenspraak met RACB Sport, al een aantal nieuwigheden bevestigen om te vermijden dat geruchten als waarheid worden aangenomen.

In elke sporttak is spanning en een gelijkwaardige strijd essentieel om het publiek en de media te boeien. In 2015 zagen we in de meeste manches van het Belgian Rally Championship een spannende strijd vooraan. Om die sportieve strijd veilig te stellen in 2016, werd beslist dat de 1.6T WRC’s nog welkom zijn, maar enkel met een restrictor van 30 mm (restrictor configuratie RRC). Daarmee zullen ze de R5’s, RRC’s en Super 2000’s kunnen vervoegen in RC2 om mee te strijden voor de titel. De WRC’s met een tweeliter onder de motorkap blijven natuurlijk van harte welkom, al zal er een restrictie ingevoerd worden voor piloten op basis van hun eerdere prestaties.

Voor de jongeren is er goed nieuws. Net zoals in het Wereldkampioenschap, wordt de leeftijdsgrens opgetrokken. Wie geboren is op of na 1/1/1988 mag deelnemen aan het Junior BRC. Een heel belangrijke ingreep om de sportieve strijd te garanderen is de aankoop van een nieuw controlesysteem met scanners en barcodes. Het aantal controles op de banden en de pop-off valves zal daarmee toenemen, wat de sportiviteit enkel ten goede kan komen.Kortom, alles wordt in het werk gesteld om in 2016 opnieuw te kunnen genieten van een spannend en sportief Belgian Rally Championship.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.