Foto: www.motorsport.com

15-02-2016 – De Rally van Zweden, die afgelopen seizoen wellicht wat anders liep dan gepland, zal toch een doorgang vinden in de toekomst. Gisteravond bevestigde de organisatie dat er een deal is gesloten met de WRC promoter waardoor dit evenement in ieder geval nog drie jaar op de kalender van het WRC terug te vinden is.

Een halve week geleden dreigde de 2016-editie van de Rally van Zweden nog afgelast te worden. De organisatie wist dit echter op de juiste manier op te lossen, door het evenement alsnog door te laten gaan, maar wel ingekort met minder klassementsproeven. Uiteindelijk werden alsnog 12 van de 21 proeven verreden. Drievoudig wereldkampioen Sébastien Ogier was in eerste instantie erg kritisch op de doorgang van het evenement dit seizoen, maar toen hij na afloop de overwinning op zijn naam schreef sprak hij alsnog van een ‘goed georganiseerd’ evenement.

Sébastien Ogier: “Zaterdag was een beetje té gek en ik nam risico’s die ik nog nooit eerder in mijn carriere heb genomen. De omstandigheden waren vreselijk aan het begin van de week, maar de organisatoren hebben indrukwekkend goed werk geleverd waardoor we alsnog een goede rally hadden!”

Glenn Olsson (CEO Rally van Zweden): “Het is geweldig dat we overeenstemming hebben weten te bereiken over een nieuw driejarig contract. We hebben een fantastische organisatie die bewezen heeft dat ze ook in de zwaarste momenten de zaken voor elkaar krijgen.Een week geleden waren we meer dood dan levend en zagen we geen toekomst meer voor het evenement. We zijn er echter toch weer in geslaagd om een geweldig evenement neer te zetten!”

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een prachtige 2016-editie, en hopelijk zijn ze in 2017, 2018 en 2019 nog spectaculairder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.