flag 26/11/2018 – Het slotstuk van het Belgische Rallyseizoen vond afgelopen weekend plaats, toen de 6 Uren van Kortrijk gepland stonden. Vincent Verschueren, winnaar van de afgelopen 2 edities, hoopte dit jaar zijn derde op rij te pakken in Kortrijk en was met de Skoda Fabia R5 dan ook vooraf de topfavoriet van de wedstrijd.
De wedstrijd werd eigenlijk al op slot gezet na de eerste lus van vier proeven, toen Verschueren en navigator Gert Broekaert hun voornaamste concurrenten Patrick Snijers & Davy Thierie (voor deze gelegenheid ook met een Fabia R5 aan de start) al op bijna een minuut achterstand. Tijdens de resterende acht proeven geeft Snijers weinig meer toe, maar de achterstand is dan al te groot en met een uiteindelijke achterstand van 1 minuut en 20 seconden eindigen Snijers en Thierie als tweede. Derde positie was voor Davy Vanneste en Eddy Snaet in de Ford Fiesta R5.
Winst bij de Youngtimers was er voor Thomas Vauterin in zijn BMW M3 E30. Bij de Historics was Bram Fonteine de snelste met de Volvo 240.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.