Foto: www.autosport.com

04-10-2015 – Na een zeer spannende en verrassende eerste dag in Corsica (verslag dag 1) staat M-Sport rijder Elfyn Evans met navigator Daniel Barritt aan de leiding in het klassement. Alle ogen van de Nederlanders waren echter gericht op het opvallende resultaat van Kevin Abbring, die als tweede in het klassement binnenkwam en daarmee het record verbreekt als hoogst geklasseerde rijder tijdens een WRC rally. Of Abbring dit wist vast te houden, en hoe het de andere rijders verliep, leest u in de samenvatting hieronder.

Doordat KP4 (net als, dezelfde klassementsproef, KP2 op de vrijdag) gecanceld werd door de slechte omstandigheden. Gingen de rijders zich alvast opmaken voor de vijfde klassementsproef. Volkswagen, die een slechte eerste dag kende, besloot de tegenaanval in te gaan, en met succes. De Fin Jari-Matti Latvala wist een scratch neer te zetten op de zaterdagmorgen en steeg daarmee naar de tweede positie algemeen, met een kleine twee seconden achterstand op Evans. Ook Latvala’s teamgenoot Andreas Mikkelsen kende een sterke openingsfase van de zaterdag, zette de tweede tijd neer, en steeg daardoor naar de derde plek in het klassement achter Latvala. Kris Meeke wist voor Citroën de vierde tijd neer te zetten, en stond daarmee vijfde algemeen.

Met nog één proef, van maar liefst 48 km, te gaan ging Latvala de aanval in om met een leidende positie de zaterdag af te sluiten. Hij wist dan misschien niet de snelste tijd neer te zetten, aangezien hij 8 seconden langzamer was dan teamgenoot Sébastien Ogier, toch wist hij voor Evans te eindigen en had daarmee zijn doelstelling behaald. Evans eindigt de dag toch sterk als tweede met een zeer kleine achterstand van 2 seconden op Latvala. Mikkelsen wist ook weer een goede tweede fase van de zaterdag te rijden en eindigde achter Evans als derde. Meeke wist op de laatste klassementsproef nog toe te slaan en wist daarmee als vierde te eindigen.

Kevin Abbring werd zoals u al las weinig genoemd hierboven, en was helaas ook zijn tweede positie verloren in het klassement. Hyundai gaf hem harde banden voor de proeven op de zaterdag omdat zijn doelstelling nog altijd finishen was. Toch wist Abbring aardig stand te houden in het klassement en blijft als snelste Hyundai-rijder geklasseerd! De Nederlander zou met een goed gevoel de zondag in gaan als 5e algemeen! Één van zijn teamgenoten, onze zuiderbuur Thierry Neuville, was door het opgeven tijdens de eerste dag al vrijwel kansloos voor een mooie eindklassering. De Belg deed daardoor ook rustig aan en staat voorlopig 37e algemeen maar daarmee nog voor zijn landgenoot William Wagner, die met zijn Peugeot 208 VTi R2 47e algemeen staat.

Vandaag staan er nog drie proeven op het programma, maar de belangrijkste vraag voor ons luid: Hoe gaat Abbring het doen tijdens deze laatste dag? Je kunt er niet omheen dat hij een meer dan fantastisch weekend achter de rug heeft, en hopelijk kan hij dat ook omzetten in resultaat! Houd onze website op de hoogte als u morgen weer alles wilt weten over Abbring en de ander WRC-rijders tijdens de laatste dag van de Rally van Corsica!

Tussenstand Tour de Corse 2015 (na dag 2):

1. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen)

2. E. Evans / D. Barritt (Ford – +2.0)

3. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen – +30.8)

4. K. Meeke / P. Nagle (Citroën – +53.6)

5. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai – +1:00.1)

37. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai – +14:26.9)

47. W. Wagner / K. Parent (Peugeot – +16:48.8)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.