Foto: www.diariomotor.com

13-09-2015 – We mochten gisteren spreken van een spannende 1e dag (verslag) tijdens de WK Rally van Australië. De tweede dag verliep echter niet anders, want met de kleine verschillen in het klassement werd duidelijk dat alles nog mogelijk was. Hieronder leest u het verslag van deze tweede dag in Australië.

Vooraan beloofde er dan veel te gebeuren, maar in de subtop van het klassement was Hayden Paddon toch wel de verrassing van de zaterdagochtend. Met een sterke snelste tijd opende hij de zaterdag, en ook die proef daarna wist hij weer op zijn naam te schrijven. Hierdoor stegen Paddon en Kennard naar de 5e positie algemeen voor Ott Tänak en teamgenoot Dani Sordo. Vooraan was het Kris Meeke die het Volkswagen knap lastig maakte in de strijd om de eindzege. Meeke wist op KP9 de leiding weer over te nemen van Latvala en gaf deze op KP10 dan ook niet weg. De drie Volkswagen-rijders achtervolgen nu binnen de 5 seconden van de Brit, wat nog veelbelovend zou zijn voor de tweede bouclé van de zaterdag.

Tijdens de tweede bouclé ging Sébastien Ogier de aanval in. De Fransman, die tijdens deze wedstrijd de titel kan binnenhalen ging Latvala voorbij op KP11 van de wedstrijd. Meeke had echter nog een voorsprong van 2.4 seconden op dat moment op hem. Achter de top 3 probeerde Andreas Mikkelsen nog met Latvala om een podiumpositie te duelleren, en daarachter waren het Paddon en Tänak die niet bang meer hoefden te zijn hun positie te verliezen. Tänak’s teamgenoot, Elfyn Evans, had ook geen kans meer om op de Hyundai-rijders aan te vallen, en staat met meer dan een minuut achterstand op hen, als negende algemeen geklasseerd.

Vooraan was het Ogier die op de allerlaatste proef nog het verschil wist te maken, waardoor er, net als op de vrijdag, een Volkswagen-rijder met een leidende positie de dag afsloot. Of dit een tactiek van Meeke is weten we niet, maar de Brit heeft slechts een minimale achterstand van 0.3 seconden. Onze zuiderbuur Thierry Neuville deed ook geen gekke dingen, en staat nog altijd 7e algemeen in het klassement. Snelste WRC2 rijder is voorlopig Nasser Al-Attiyah, die concurrent Yuriy Protasov nog altijd achter zich weet te houden, en daarmee 10e algemeen staat.

Vandaag is het tijd voor de laatste proeven in het klassement en is het in theorie mogelijk dat Ogier de titel op zijn naam kan gaan schrijven. Kris Meeke is echter gebrand op de tweede zege dit seizoen en ook de andere Volkswagen-rijders zullen het hem niet gemakkelijk maken. Kijk morgen weer voor een actueel verslag van de laatste dag, gewoon op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.