Afbeeldingsresultaat voor skoda fabia s2000 vw

06-04-2017 – Volkswagen Motorsport heeft bekend gemaakt terug te keren als fabrieksteam in het Wereldkampioenschap Rally’s in 2018. Ze zullen dan wel niet terug keren in de WRC-klasse, maar wel de Volkswagen Polo R5 gaan laten debuteren tijdens het volgende WRC-seizoen.

Het fabrieksteam van Volkswagen klinkt veelbelovend. Het team hielp namelijk ook al mee met de ontwikkeling van de Skoda Fabia R5, wat in de R5-klasse op dit moment één van de sterkste en snelste wagens is. Eerder dit jaar werd Volkswagen opzij geschoven nadat niet unaniem gestemd werd om dit team, wiens Volkswagen Polo WRC ’17 niet op tijd gehomologeerd was, niet te laten deelnemen tijdens dit seizoen. In de tussentijd heeft het team, onder leiding van Sven Smeets, daarentegen niet stil gezeten, en nog altijd zijn ze druk met het ontwikkelen van de R5-versie van de Polo.

Sven Smeets: “Het enige verschil tussen de Skoda’s en de Volkswagen’s volgend seizoen, is dat de Volkswagen geen compleet WRC2-programma zal afleggen. Uiteraard zullen we de auto op de markt gaan zetten, en een aantal rally’s afleggen met een goede rijder achter het stuur om de potentie van de wagen te laten zien. Het ligt er een beetje aan hoeveel interesse ervoor is, en op basis daarvan beslissen we hoeveel wedstrijden we gaan rijden. We hebben al contact gehad met Marcus Grönholm (ex-WRC kampioen) per mail, maar we zullen pas meer weten als de eerste test-data gepland is. Hij is al drie jaar lang actief geweest als testcoureur van ons team, dus bij het testen van de R5 zal hij ook gewoon weer deel uitmaken van het team. Wij zullen profiteren van alles wat we al aan de Skoda gedaan hebben en zij zullen profiteren van wat wij nu doen. Uiteraard steunen we elkaar bij dit project.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.