pic

Foto: Grzegorz Roslon

14-06-2015 – Na een spectaculaire eerste dag in de WK Rally van Italië staat de Nieuw-Zeelandse Hyundai-rijder Haydon Paddon verrassend aan de leiding voor Volkswagen-rijders Sébastien Ogier en Jari-Matti Latvala. Hoe het hen gisteren verliep leest u in een actueel verslag hieronder.

Het was Paddon die Ogier telkens een kleine 10 seconden achter zich wist te houden. Latvala had inmiddels de aanval ingezet op zijn teammaat Ogier, maar op KP13 kwam hij verkeerd over een jump terecht waardoor er teveel druk op zijn wiel kwam en hij veel tijd verloor. Door Latvala’s fout schoof Ott Tänak met de Fiesta WRC door naar de derde positie, gevolgd door Ostberg en Latvala, die de top 5 aanvulden.

Tijdens de tweede bouclé ging Ogier opnieuw de aanval in op Paddon, en ditmaal met succes! Op KP17 wist hij het gat te slaan met Paddon en had ineens een voorsprong van 13 seconden. Op KP19 werd het voor Paddon van kwaad tot erger, nadat hij een grote rots aantikte en spinde, en vervolgens 2 minuten verloor door versnellingsbak problemen. Ondanks het tijdverlies stond Paddon nog altijd 2e algemeen, aangezien de rijders in de achtervolging het tijdens deze tweede bouclé heel zwaar hadden!

Ott Tänak, de derde plaats in het klassement, had bijvoorbeeld ook zijn problemen. De auto bleef hangen in de vijfde versnelling waardoor Tänak na KP17 besloot een normtijd te nemen voor de rest van de dag. Mads Ostberg was hiermee in de top 3 beland vlak voor Jari-Matti Latvala. Maar Latvala had opnieuw problemen, ditmaal met de demper linksachter, wat hem zijn top 5 positie kostte, hij zakte terug naar positie 6.

De vierde positie ging nu naar Thierry Neuville, die ondanks een spin aan het begin van de zaterdag, een goede dag had. Dit gold ook voor Elfyn Evans, die een beetje onzichtbaar was geworden deze wedstrijd, maar ook hij wist zich weer in de top 5 te rijden! Martin Prokop was de enige ‘echte’ uitvaller van de dag vanwege mechanische problemen.

Met nog één dag van 4 proeven te gaan kan het bijna niet meer misgaan voor Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, die richting hun vierde overwinning van het seizoen rijden. Of gaat Ogier de fout nog in en krijgen we nog een spannende finale te zien? Het actuele verslag van vandaag kunt u morgen lezen, gewoon op deze site!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.