Foto: www.periodicocorreo.com

08-03-2015 – Dag 3 van de Rally van Mexico is ook weer achter de rug. Hier een actueel verslag van de zaterdag in Mexico. Voor eerdere verslagen kunt u hier terecht.

Dag 3 begon met een flink zonnetje. Ook zag het er goed uit bij het team van M-Sport. M-Sport wist verrassend de auto van Ott Tänak, die eergisteren een ‘horror crash’  meemaakte, te repareren en met SUPER Rally hem weer aan de start te laten staan. Ook zijn Neuville, Paddon, Meeke en Kubica weer met SUPER Rally gestart, maar al deze rijders zijn onbelangrijk voor de voorhoede.

De strijd vooraan gaat tussen VW-rijders Ogier en Latvala, en de gevaarlijke outsider Mats Ostberg, rijdend in een Citroën DS3 WRC. Op KP11 en de eerste stage van de zaterdag zijn Latvala en Ogier erg aan elkaar gewaagd. 0.2 pakt Ogier op Latvala, maar echt uitlopen lukt Ogier nog niet. Maar op KP12 krijgt Latvala mechanische problemen en zijn hoop om een aanval in Mexico in te zetten mislukt. Latvala valt uiteindelijk uit en dat betekent vrij spel voor Ogier. Ook Ostberg en nu 3e plaats Mikkelsen kunnen het tempo niet volgen van Ogier.

In de achterhoede doen Dani Sordo en Robert Kubica geweldig mee met toptijden in de top 5! Sordo is inmiddels opgeklommen naar de 5e positie algemeen, maar Kubica staat door veel tijdverlies op dag 2 nog altijd 24e. Zij zijn daarnaast de enige die het tempo van Ogier vandaag een beetje konden volgen. Aan het einde van dag 2 heeft Ogier een ruime voorsprong op Mats Ostberg,  Mikkelsen staat vlak achter Ostberg op een 3e positie. Tänak is helaas opnieuw uitgevallen omdat zijn auto na de crash weigerde het te doen.

Vandaag de laatste dag voor de Rally van Mexico, gaat Ogier zijn 3e zege op rij pakken, en een ruime voorsprong nemen in het kampioenschap voor Latvala, Neuville en Ostberg? We gaan het zien! Uiteraard komen wij na de 4e dag weer terug met een actueel verslag. Uitslagen en live tracking kan op www.wrc.com

Stand Mexico na dag 3:

1. S. Ogier (Volkswagen)

2. M. Ostberg (Citroën – +1:15.2)

3. A. Mikkelsen (Volkswagen – +1:19.7)

4. E. Evans (Ford – +2:28.6)

5. D. Sordo (Hyundai – +4:10.6)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.