Foto: www.omroepflevoland.nl

22-03-2015 – Na een koude dag in de polder wisten Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker als snelste uit de bus te komen. Met een grote voorsprong wisten zij de rally, verreden over 110 kilometers, te winnen van o.a. WRC-rijder Erik Wevers.

De rally begon gistermiddag om 13:30, waar de proef ‘Worstdijk’ werd verreden. Piet van Hoof reed hier de snelste tijd, met voorlopig een krappe voorsprong op Jasper van den Heuvel (1.8 seconden), Erik Wevers verloor met de snelle Skoda Fabia WRC al gauw 6 seconden! Volgens Wevers liep de Skoda nog niet zoals het moest. Op KP2 was het Jasper van den Heuvel die de leiding overnam van Piet van Hoof, het verschil bedroeg nu 2.5 seconden. Derde stond voorlopig Kevin Kooijman, maar hij liep na 2 klassementsproeven al gauw op een achterstand van 15 seconden.

De rest van de boucle was het echter Jasper van den Heuvel die de snelste tijden reed. Met een voorsprong van 10 seconden op Piet van Hoof gingen de rijders de service in. Erik Wevers stond inmiddels weer 4e maar wou tijdens de tweede boucle de aanval inzetten. De wedstrijd was overigens van korte duur voor Mulkes/Nijkamp. Zij hadden problemen met de BMW en moesten de strijd op KP2 van de wedstrijd al staken.

De tweede boucle begon, maar we moesten het al gauw zonder Van Hoof doen. Problemen met de versnellingsbak dwongen Van Hoof om de auto te stoppen en zo werd het voor Van den Heuvel makkelijk gemaakt. Na opnieuw een aantal scratchen was het al gauw duidelijk dat Kooijman (2e) en Wevers (3e) het tempo niet konden volgen. Achter deze 3 zaten een heleboel rijders kort op elkaar. Van Ballengooijen en Faes vulden dicht achter elkaar de top 5 aan, terwijl daarachter de strijd der 2 wiel-aangedreven auto’s ging tussen BMW-rijders Ploeg en Muilwijk.

Tijdens de derde boucle richten we ons vooral op de strijd om de tweede plaats. Waar Kevin Kooijman en Erik Wevers elkaar op de hielen zaten. Na KP10 was het verschil 4 seconden, in het voordeel van Kooijman. De Koning wist daarachter voorlopig de andere groep N-rijders (Van Ballengooijen en Faes) achter zich te houden. Terwijl Ploeg zag dat de leiding in zijn klasse voorbijging aan Wim Muilwijk.

Tot slot de laatste boucle van de wedstrijd, met tweemaal de Tank S Special op het menu. Wim Muilwijk wist hier zijn slag definitief te slaan na een derde plaats op KP11. De Koning wist daar 2e te worden en kroop nu gevaarlijk dichtbij Kooijman in het klassement, die zijn 2e plaats op de lange halen niet lang vast kon houden t.o.v. de WRC van Wevers, die nu tweede stond. Van den Heuvel wist ondanks wat schade de wedstrijd in zijn zak te steken na opnieuw tweemaal een scratch op de Tank S Special. Wevers werd uiteindelijk tweede, vlak gevolgd door Kooijman en De Koning, daarachter werd Van Ballengooijen 5e, en kreeg Muilwijk het nog goed heet na een snelle laatste proef van Wouter Ploeg, maar ondanks dat werd Muilwijk 6e met 3 seconden voorsprong op Ploeg. Een knappe prestatie was er overigens van Timo van der Marel, die de dag af wist te sluiten met een winst in de R2 en een 12e plaats algemeen!

De volgende rally voor het Nederlands Kampioenschap is de Rally van Putten. Deze tweede editie van de rally zal op zaterdag 18 april verreden worden. Voor meer informatie en het actuele nieuws kunt u onze site op de hoogte houden!

Uitslag Tank S Rally 2015:

1. J. van den Heuvel / L. Bakker (Mitsubishi)

2. E. Wevers / M. Poel (Skoda – +1:22.0)

3. K. Kooijman / H. van Goor (Mitsubishi – +1:52.1)

4. A. de Koning / C. Verbaeten (Mitsubishi – +1:52.2)

5. A. van Ballengooijen / J. Findhammer (Mitsubishi – +2:25.1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.