12-09-2016 – Na de flinke domper tijdens de Omloop van Vlaanderen, heeft Vincent Verschueren zijn diskwalificatie helemaal goed weten te maken. De Skoda-rijder schreef namelijk gisteren de 2e editie van de Aarova Rallysprint op zijn naam te schrijven. De concurrentie was zeker aanwezig, met onder meer Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5+), Melissa Debackre (Skoda Fabia R5) en Timothy van Parijs (Porsche 997 GT3) aan de start.

Volgens de vele fans zou het duel echter gestreden moeten worden tussen Verschueren en Tsjoen, al was deze gedachtegang maar van korte duur. De Fiesta van Tsjoen viel namelijk al tijdens de openingsfase van de wedstrijd stil met elektrische problemen, waardoor hij bijna een minuut verloor en daarmee zo goed als kansloos was voor de eindzege. Uiteindelijk wist Tsjoen nog acht snelste tijden te klokken, maar in het algemene klassement bleef hij weinig gevaar bieden voor de winnaar. Desondanks mocht de Fiesta-rijder tevreden zijn met een derde positie.

Debackre leek op haar beurt op weg te gaan naar de tweede positie in het algemene klassement, maar liet zich verrassen tijdens de derde bouclé, toen het begon te regenen en haar Skoda Fabia R5 van de baan schoof. Van Parijs wist op deze manier op overtuigende wijze de tweede positie op te eisen met slechts een seconde voorsprong op Tsjoen. Debackre moest de strijd door dit dure foutje helaas staken. Steve Bécaert eindigde net buiten de top 3 op een vierde positie, terwijl Geoffrey Vanderschelden zijn DS3 R5 naar een vijfde plek wist te sturen. Niemand kon echter tippen aan de tijden van Verschueren en navigator Gert Broekaert.

Vincent Verschueren: “Vorig jaar verloor ik de wedstrijd door een foutje op de eerste proef. Deze keer werkte ik vier keer een feilloze proef af. We hebben wel de ganse dag problemen gehad met de temperatuur van de motor en ik heb bewust vroeger geschakeld om de motor minder te belasten, maar het is duidelijk dat de motor gereviseerd moet worden voor de Condroz Rally.”

Tim van Parijs: “Het was heel nipt in de allerlaatste flauwe linkse op de kasseien. Ik heb alle hoeken van de baan gezien, maar het ging net goed. En, het heeft geholpen, want we hebben Pieter met 1 seconden voorsprong geklopt! Mijn doel was het podium en dat is gelukt. Schitterend om met drie streekpiloten op het podium te staan!”

Pieter Tsjoen: “Ik heb er hard voor geknokt, maar we verloren de wedstrijd op de eerste proef. Daar viel de motor stil in de haarspeld, blijkbaar door een elektronische ingebouwde veiligheid omdat ik even de maximale turbodruk had bereikt. In de regen ging ik tevens rond in dezelfde haarspeld. Maar, we hebben ons wel geamuseerd.”

Steve Bécaert: “In de regen hebben we iets teveel tijd verloren, maar uiteindelijk had ik geen plaatsen kunnen winnen. Als je ziet wie er voor ons is geëindigd, dan ben ik super tevreden.”

Geoffrey Vanderschelden: “In de regen, toen we op harde slicks stonden, maakte ik een schuiver achterwaarts tegen de strobalen. Zonder dat foutje had ik misschien de vierde plaats kunnen pakken, want we stranden op 3 minuten en 56 seconden van Becaert. Ik heb nu wel gemerkt dat de Fiesta R5 waarmee ik vorig jaar in Kortrijk reed makkelijker te besturen is dan deze Citroën.”

Verder in de top 10 zagen we nog hoe last-minute inschrijver Rudi Bouvart de wedstrijd keurig wist af te sluiten als zesde met zijn Toyota Celica GT-4, en daarmee was hij sneller dan de BMW van Andy Lefevere en de Porsche van Jochen Claerhout, die vlak achter hem eindigden. Lefevere mocht zich echter wel kronen tot winnaar bij de Historics en klopte daarmee onder meer de topfavoriet Paul Litaer en zijn Ford Escort MK2. Bram Fonteyne wist na de opgave van Michel Casseyas de derde plek op zijn naam te schrijven.

Andy Lefevere: “Het was lang geleden dat ik nog met een historic reed en ik ben verrast. Deze nieuwe historic banden bieden ongelofelijk veel grip, en ja deze wagen is ook super!”

In de divisie 1-2 nam Brecht Hoorne met zijn BMW 325i E30 de snelste start, maar hij moest in de voorlaatste ronde aan de kant nadat hij zijn carter stuk reed. Op deze manier pakte Stefaan T’Joens de zege in deze klasse met zijn Subaru Impreza voor Thorben Vandeputte (Citroën Saxo) en Luc Diet (Peugeot 106). Ook in het kampioenschap van de divisie 1-2 doet T’Joens nog de beste zaken, terwijl Bécaert de leiding bij de divisie 3 stevig in handen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.