Rally-World

Feel the world of Rally

WRC gaat in 2024 naar Letland

Voor het eerst in de geschiedenis van het World Rally Championship zal Letland het toneel vormen van een van de rondes voor het seizoen 2024. Afgelopen vrijdag maakten de FIA en de organisatie hun deal aan het publiek bekend.

De beslissing komt voort uit het jarenlange succes van de Rally Liepãja binnen het FIA European Rally Championship en weerspiegelt daarmee de toezegging van de WRC-promotor om ten minste één plaats op de WRC-kalender vrij te houden voor deze evenementen. Als houder van de commerciële rechten voor WRC en ERC is de WRC-promotor druk bezig om evenementen met potentieel op de kaart te zetten en te ondersteunen zodat ze kunnen uitgroeien tot en deel uit kunnen maken van de WRC-familie.

De Rally van Letland vindt plaats op onverharde wegen en staat bekend als één van de meest uitdagende rally’s in Europa. De rally zal een groot deel van het land bestrijken, van de steden Riga en Liepaja tot de regio’s Talsi, Tukums, Kuldiga en Dienvidkurzeme. Het is vooralsnog onduidelijk waar op de kalender de Rally van Letland gepland gaan worden en of het één van de huidige evenementen op de kalender gaat vervangen. De exacte datum van het evenement voor 2024 zal later dit jaar nog worden bevestigd.

“Dit is een droom die uitkomt. Ons werk dat vele jaren geleden begon, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen met als duidelijk doel voor Letland om in 2024 een WRC-evenement te organiseren”, aldus Raimonds Strokšs, directeur van de Tet Rally Latvia. “Voor RA Events als evenementenorganisator is dit een geweldige mijlpaal die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Maar we hebben hele betrouwbare partners in de Letse regering, onze rallystad Liepāja, onze hoofdstad Riga en onze hoofdsponsor Tet, en nog veel meer. Achter hen staat een nog breder team van enthousiaste mensen, waarmee we dit voor elkaar krijgen en klaar staan ​​om alle uitdagingen aan te gaan die voor ons liggen.”

Peter Thul, de Senior Director voor de WRC-promotor, vult aan: “Het is altijd ons doel geweest om ten minste één plek op de WRC-kalender beschikbaar te houden, zodat een evenement van het ERC met het WRC kan rouleren. Het feit dat Tet Rally Letland als eerste dit slot heeft gekregen, is een duidelijke erkenning van zijn sportieve en promotionele uitmuntendheid en de toewijding van de Letse regering aan de rallysport. Dit besluit benadrukt het strategische belang van de Baltische regio’s voor het WRC. We hebben een langdurige relatie met omroeppartner TV3 en kijken uit naar een uitgebreidere samenwerking met hen voor het evenement in 2024. Dit, evenals ons steeds groter wordende netwerk van meer dan 50 omroepen in meer dan 150 landen, maakt het WRC tot een van de meest bekeken autosportkampioenschappen ter wereld.”

Het WRC is bezig om in 2024 ook twee nieuwe rondes aan de kalender toe te voegen in Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Ook het Verenigd Koninkrijk is bezig met een rentree op de kalender als ze de financiering daarvoor rond kunnen krijgen. Het is nog maar afwachten hoeveel invloed deze evenementen gaan hebben op de huidige kalender…

Share this…