Afbeeldingsresultaat voor wrc 2017 calendar

Foto: www.motorsport.com

01-10-2016 – De FIA heeft onlangs een deel van de kalender voor 2017 opgemaakt tijdens de omstandigheden van het aflassen van de WK Rally van China. Voor volgend seizoen blijft het overigens nog onbekend of deze wedstrijd überhaupt nog wel weer op de kalender blijft.

Jarmo Mahonen, directeur van de FIA, legde uit dat door het wegvallen van de Rally van China dit seizoen, ook de plannen van komend seizoen zijn gewijzigd. Daarbij maakte hij tegelijkertijd de data van de eerste zeven wedstrijden voor komend seizoen bekend. Opvallend is dat uit deze data bleek dat de Rally van Corsica, die dit weekend nog wordt verreden, volgend seizoen verplaatst zal worden naar april, waardoor de lange reeks van gravelwedstrijden wordt onderbroken door een asfaltwedstrijd tussendoor.

Ook is bekend gemaakt dat de Rally van Finland, Duitsland, Spanje, Groot-Brittanië en Australië weer van de partij zullen zijn in 2017. De data van deze wedstrijden is echter nog niet bekend gemaakt, maar al deze wedstrijden zullen in ieder geval tijdens de tweede seizoenshelft zullen plaatsvinden. Ook zal er naast deze wedstrijden nog één of twee wedstrijd(en) aan de kalender worden toegevoegd, en daarmee zal er worden gekozen uit de Rally van Turkije, China en Polen. China is volgens Mahonen, door het wegvallen wegens de slechte weersomstandigheden van afgelopen jaar, in twijfel getrokken voor komend seizoen door de FIA.

De data van 2017 zien er als volgt uit:

20-22 Januari: Monte-Carlo
10-12 Februari: Zweden
10-12 Maart: Mexico
7-9 April Corsica
28-30 April: Argentina
19-21 Mei: Portugal
9-11 Juni: Sardinië
NNB: Finland
NNB: Germany
NNB: Spain
NNB: Great Britain
NNB: Australia

2 reacties op “WRC Kalender 2017 deels bekend gemaakt

 1. hoy,

  Wanneer wordt de datum van Finland bekend gemaakt ?
  Ik zou willen gaan kijken en moet zo vlug mogelijk de data weten om vlucht+verblijf te boeken.
  Willen jullie mij op de hoogte brengen van zodra je het weet?

  Thx voor je medewerking,

  Vriendelijke groeten ,

  Eddy Balcaen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.