Foto: www.mediaevent.michelin.com

04-11-2015 – Dinsdag was het voor de WRC Promoter dan zover. Hij mocht de data van het World Rally Championship van 2016 bekend maken, want terwijl de WK Rally van Wales dit seizoen nog voor de deur staat, is de FIA alweer druk bezig geweest om de veertien rally’s voor volgend seizoen goed in te delen.

Het seizoen zal beginnen met de jaarlijkse seizoensopener, de WK Rally van Monte-Carlo. Er zal vervolgens over verschillende oppervlakken gereden worden waaronder gravel, asfalt, sneeuw en ijs. Dat belooft dus een waar spektakel te worden! De seizoensafsluiter is dit seizoen nog de Rally van Wales, volgend jaar zal deze verplaatst worden naar eind oktober en zal het seizoen worden afgesloten met de Rally van Australië. China maakt daarbij zijn rentree in het WRC na haar laatste seizoen in 1999, deze rally zal 100% asfalt zijn en rondom Beijing worden verreden. De Rally van China is in 2016 vastgesteld van 9-11 september. Wel zal de rally nog aan een aantal eisen moeten voldoen, en is daarom aangegeven met twee sterretjes.Ook Monte-Carlo en Frankrijk is nog in overleg, omdat ook zij nog niet aan alle eisen voldeden.

Olivier Ciersla (WRC Promoter Directeur): “De nieuwe kalender zal veel spanning bieden op wederom een mooi kampioenschap! Het eist het beste van de rijders, en op alle oppervlakken van de langdurige, snelle en klassieke evenementen is er zeker sprake van veel variatie voor de rijders. Neem bijvoorbeeld de rally van Zweden, Argentinië en Finland, en niet te vergeten de nieuwe en spannende uitdaging die de rijders in China staat te wachten. De Federatie van Automobil Sport in China hebben recentelijk een meerjarig contract getekend met Letv Sports om de Rally van China te bevorderen. Letv is vandaag de dag één van de grootste acquirers van sportrechten ter wereld en het WRC voegt zich nu bij de portefeuille van de Formule 1 en de Engelse Premier League.

WRC Kalender 2016:

22-24 januari Monte Carlo
12-14 februari Zweden
04-06 maart Mexico
22-24 april Argentinië
20-22 mei Portugal
10-12 juni Italië
01-3 juli Polen
29-31 juli Finland
19-21 augustus Duitsland
09-11 september China
30 september – 2 oktober Frankrijk
14-16 oktober Spanje
28-30 oktober Groot-Brittannië
18-20 november Australië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.