Rally-World

Feel the world of Rally

WRC Monte Carlo: Sébastien Loeb wil revanche

Op zondag 22 januari 2023 won Sébastien Ogier zijn negende Rally van Monte-Carlo. Daarmee stootte de Fransman zijn landgenoot Sébastien Loeb van de troon, die hem vorig jaar nog wist te evenaren met acht zeges. Na de overwinning van de Toyota-rijder feliciteerde Loeb zijn oude aartsrivaal maar daagde hem ook uit voor revanche.

Samen hebben Sébastien Ogier en Sébastien Loeb 17 overwinningen in de iconische rally op hun naam staan, een indrukwekkend aantal in de 91 edities die sinds 1911 zijn verreden. Afgelopen weekend was de coureur uit Gap opnieuw verreweg de sterkste van het veld en bouwde hij al vroeg in de wedstrijd een comfortabele voorsprong op, die hij het gehele weekend wist te controleren. Ogier rijdt sinds vorig jaar geen volledige WRC-programma’s meer, maar liet met zijn overwinning zien nog steeds één van de allerbesten te zijn.

Uiteraard volgde negenvoudig wereldkampioen Loeb de rally van verder weg, nadat hij de rally helaas dit jaar aan zich voorbij moest laten gaan. De Fransman feliciteerde zijn landgenoot dan ook via sociale media. Met de overwinning van Ogier is hij nu alleenstaand recordhouder in Monte-Carlo, maar of dat zo blijft… Loeb daagde hem namelijk vrij snel na zijn overwinning uit voor een sportieve revanche volgend jaar. “Bravo Seb Ogier!”, twitterde Loeb, “Wanneer krijgen we revanche van de ‘gepensioneerden’ in het WRC?”

Na zijn overwinning gaf Ogier ook toe dat hij het graag nog eens tegen zijn rivaal op wil nemen: “Het is geen geheim dat ik erg van competitie hou. Als hij (Loeb) erbij is, hebben we vaak een geweldige competitie en hoe meer competitie, hoe beter. Ik denk dat het geweldig zou zijn om hem volgend jaar aan de start te zien verschijnen en er dan samen met de andere jongens een prachtige rally van te maken”, aldus de kersvers winnaar.

Mogelijk zien we Loeb dit jaar nog in actie tegen Ogier tijdens één of meerdere van de andere WRC-evenementen. Later dit seizoen zouden we de 48-jarige coureur namelijk nog in een Ford Puma Rally1 gaan zien tijdens een selectief programma in het WRC. Het had weinig gescheeld of Loeb had voor het eerst sinds 2012 weer een fulltime programma afgewerkt in 2023 voor M-Sport.

Share this…