Foto: www.autoweek.nl

13-05-2015 – Het was al een poosje bekend dat Kevin Abbring dit jaar voor Hyundai actief zal zijn in het WRC. In de WK Rally van Zweden als vervanger van Dani Sordo wisten Abbring en navigator Marshall een keurige 11e positie neer te zetten. Hyundai maakte kort geleden echter bekend dat we Abbring dit jaar ook zullen zien tijdens de WK Rally’s in Polen, Duitsland, Frankrijk (Corsica) en Wales.

Kevin Abbring: “Eerder dit jaar, tijdens de Rally van Zweden, konden wij onverwacht ons debuut maken omdat Hayden Paddon de geblesseerde Dani Sordo moest vervangen en wij daardoor zijn #20 Hyundai WRC konden overnemen. En dat is uitstekend verlopen. We zijn met weinig voorbereiding en onder loodzware, winterse omstandigheden op een 11e plaats in het algemeen klassement geĆ«indigd. Bovendien draaiden we regelmatig top tien tijden. We hebben zelfs een WK-punt in het constructeurskampioenschap voor Hyundai Motorsport N behaald en we zijn vast van plan in de komende rally’s die ik gedeeltelijk van eerdere deelnames ken, nog meer punten te scoren.”

Michel Nadan (Teambaas Hyundai): “Met naast zich Sebastian presteerde Abbring uitstekend in de Rally van Zweden, met een professionele benadering en een enthousiaste instelling. Deze vier evenementen zullen Kevin de kans geven om meer ervaring op te doen als WRC-coureur. Wij willen Kevin de kans geven om zich op het allerhoogste niveau te bewijzen en zijn krachten te meten met de allerbeste rallyrijders ter wereld.”

Kevin Abbring: “De deelname in Zweden lijkt alweer lang geleden dus we kunnen niet wachten om weer in actie te komen in het WRC, te beginnen in Polen. In 2009 behaalde ik daar, onder de vlag van het KNAF Talent First Team, mijn eerste overwinning in het JWRC en dan nog als jongste rijder ooit. De mensen daar zijn gek op alles wat met auto en motorsport te maken heeft en de sfeer is er dan ook ongelooflijk dus is het fantastisch om daar weer te starten. Aan de Rally van Duitsland heb ik drie maal deelgenomen (laatste deelname in 2010), een speciale rally aangezien het dicht bij huis is en er hopelijk veel Nederlandse fans aanwezig zijn om ons te ondersteunen en zeker ook omdat het Hyundai Motorsport Team daar vorig jaar met Thierry Neuville een gedenkwaardige eerste overwinning kon behalen. De Rally de France-Tour de Corse op het prachtige eiland Corsica, hebben Sebastian en ik vorig jaar in het kader van het Europees kampioenschap gereden en in de Rally van Wales-GB heb ik in 2011 de klasse overwinning kunnen behalen dus die ervaringen zullen ongetwijfeld goed van pas komen. Inmiddels hebben we met de test werkzaamheden voor de nieuwe generatie Hyundai i20 WRC en de verkenningen van de reeds verreden evenementen flink wat kilometers in de benen maar er gaat echt niets boven het rijden van rally’s…. “

We zijn uiteraard benieuwd naar wat Kevin Abbring en Sebastian Marshall dit jaar voor Hyundai en ons ‘kleine’ land zullen presteren. Zoals gezegd zal de eerstvolgende wedstrijd voor hun de WK Rally van Polen worden. Deze wordt verreden van 2 t/m 5 juni rondom Mikojaki. Voor meer info over Abbring en Marshall kunt u naar hun website: http://www.kevinabbring.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.