Afbeeldingsresultaat voor thierry neuville rally argentina 2017

30-04-2017 – Thierry Neuville heeft zondag de Rally van Argentinië gewonnen. Neuville was na een zinderende finale maar liefst zeven tienden van een seconde sneller dan Elfyn Evans.

Evans domineerde de eerste helft van de rally in de M-Sport Ford. Met de zachte compound van DMACK was hij beter voorbereid op de harde ondergrond dan de Michelins die problemen hadden op het parcours dat in de aanloop naar de rally overspoeld was met regenwater. Evans kon de druk van onder andere Kris Meeke en Dani Sordo weerstaan. Zeker toen Meeke crashte en ook Sordo zijn Hyundai kapot reed op een rotsblok. Evans had aan het eind van de zaterdagochtend zelfs ruim een minuut voorsprong.

Door een opeenstapeling van kleine problemen werd de voorsprong van Evens steeds kleiner. Met twee lekke banden, kleine foutjes, een losse diffuser, remproblemen en een probleem aan de wegligging was er aan het eind van de zaterdag nog slechts elf seconden over van de voorsprong. In de eerste proef van de zondag verloor Evans nog eens 2.5 seconden aan Neuville en met een zeer sterk optreden van Neuville in de voorlaatste proef zou de beslissing vallen in de laatste superstage. Uiteindelijk moest Evans in de allerlaatste proef +1.3 seconden toegeven op Neuville, die daarmee zijn tweede opeenvolgende overwinning pakte en zo Evans beroofde van zijn allereerste WRC-zege.

Evans kwam uiteindelijk als tweede aan de finish, terwijl Ott Tanak er op iets minder dan een halve minuut van Neuville een dubbel podium voor Ford van maakte. Wereldkampioen Sébastien Ogier eindigde de rally als vierde, voor de snelste Toyota van Jari-Matti Latvala, die in het kampioenschap nu nog maar twee punten voorsprong heeft op Neuville in de strijd om de tweede plek. Sebastien Ogier gaat nog altijd aan de leiding met 18 punten voorsprong op Latvala.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.