Foto: www.wrc.com

15-08-2016 – De officials van de FIA en de WRC Promoters knokken om een neutralisatie van de Rally van China tegen te gaan. Het evenement, dat over een maand op de kalender van het World Rally Championship staat, is onlangs onder hete vuren komen te staan.

De wedstrijd staat gepland op 8-11 september aanstaande, maar de vraag is of het feestje in China überhaupt wel doorgaat. Vertegenwoordiger van de WRC Safety Group, Michele Mouton, en een representatieve van de WRC Promoters vlogen afgelopen week naar Beijing voor een nood-ontmoeting vlak nadat het evenement dicht in de buurt van een neutralisatie begon te komen. Het belangrijkste probleem van de mogelijke neutralisatie is de schade die de regen er in Beijing en omstreken heeft aangericht op de wegen. Het volgende werd verteld over de problemen door de organisatie achter de rally.

“WRC Promoters en de FIA waren afgelopen week in China om snel noodoplossingen te vinden voorafgaand dit evenement. Deze beslissing is voorlopig nog in handen van de Chinese organisators, maar die beslissing zal wel zo snel mogelijk gemaakt moeten worden.”

Alle organisatoren doen dus wat ze kunnen, en dus blijft het voorlopig nog even afwachten of de WK Rally van China inderdaad gecanceld wordt of dat het alsnog door kan gaan. Volgende week volgt als het goed is de definitieve beslissing, en zodra er meer informatie is, houden we u ervan op de hoogte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.