Foto: www.biser3a.com

25-03-2015 – Het lijkt nog heel ver weg, de achtste ronde voor het wereldkampioenschap, die eind juli en begin augustus verreden wordt. Maar de organisaties zijn alweer druk aan de gang om van de Finland rally een nog beter, en mooier evenement te organiseren voor rijders en publiek.

De rally zal verreden worden over een lengte van 319.4 km, verdeeld over 20 klassementsproeven. Daarbij keert de legendarische proef ‘Quninpohja’ terug op de kaart, wat dit jaar wel de grootste verandering is vergeleken met vorig jaar. Deze lange proef van meer dan 34 kilometers werd voor het laatst verreden in 2007, toen Marcus Grönholm tweemaal de snelste tijd op zijn naam wist te zetten. Voor de meeste rijders zal deze proef dan ook weer een nieuwe uitdaging zijn!

De Assistent-Wedstrijdleider, Kari Nuutinen zei dat de standpunten van de fans, concurrenten en podium organisatoren vorig jaar speelde een cruciale rol in de planning van het 2015 evenement. “Ons doel was om de perfecte route met minimale wijzigingen aan te brengen. De feedback van de rijders was vorig jaar nog beter dan ooit tevoren!”

De rijders zullen over een paar maanden voor het eerst in actie komen op de donderdagavond met de special stage ‘Harju’. Daarna mogen ze zich gaan klaarmaken voor een ‘slopende vrijdag’, volgens de organisatie. 157 km op volle snelheid en daarna mogen ze zich weer gaan opmaken voor de zaterdag, die opnieuw verreden wordt met een aantal klassiekers, maar ook de nieuwe ‘Horkka’ proef zal zijn debuut maken in Finland.

Na weer 130 km te hebben gezwoegd staat alleen de zondag nog op het programma. De zondag is voorzien van 2 keer de proef ‘Myhinpaä’, waarvan de tweede keer meetelt als powerstage voor de snelste drie rijders op de proef. Meer informatie over de proeven en het tijdschema vindt u op http://www.nesteoilrallyfinland.fi/en/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.