Afbeeldingsresultaat voor kris meeke rally mexico 2017 powerstage

13-03-2017 – Kris Meeke heeft op spectaculaire wijze de WK Rally van Mexico op zijn naam weten te schrijven. De Brit liet zich in de slotfase namelijk nog verrassen, maar wist desondanks viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier voor te blijven.

Na twee uitvalbeurten op rij in Monte-Carlo en Zweden, ging Meeke in Mexico op jacht naar de eerste WRC-zege van het seizoen voor Citroën, dat dit jaar met een volwaardig fabrieksteam haar rentree maakt in de hoogste tak van de rallysport. Na twee solide dagen begon de Brit met een halve minuut voorsprong aan de slotdag, waarna Meeke daar met een overwinning in de voorlaatste proef nog eens tien seconden aan toe wist te voegen. Met een comfortabele voorsprong op de nummer twee in het klassement, Ogier, leek Meeke op dominante wijze de zege te grijpen in Mexico. Toch liep het nog bijna mis. Meeke en navigator Paul Nagle gingen met het einde in zicht namelijk nog van de baan en moesten door geparkeerde wagens slalommen om weer de weg naar de proef te vinden. Meeke kwam er wonderbaarlijk genoeg met de schrik van af en hield aan de finish 13 seconden over op Ogier in de Ford Fiesta WRC van M-Sport. (zie video hieronder)

Ogier had een kans op de overwinning eigenlijk al op de zaterdag verspeeld door een spin, maar dankzij zijn tweede plek heeft de Fransman wel weer de leiding in het kampioenschap overgenomen van Toyota’s Jari-Matti Latvala. Thierry Neuville zag voor het eerst dit jaar de finish en deed dat op een derde plek voor Hyundai, terwijl hij tevens de Power Stage op zijn naam wist te schrijven.  Ott Tänak eindigde de rally als vierde en verstevigde daarmee de eerste plek van Ford M-Sport in het constructeurskampioenschap. Hayden Paddon maakte de top vijf in Mexico compleet. Opnieuw heeft het WRC-seizoen bewezen bloedstollend spannend te zijn met tot nu toe 1 overwinning voor het team van Citroën, 1 voor M-Sport en 1 voor Toyota.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.