Afbeeldingsresultaat voor rally mexico 2017 ss1

10-03-2017 – De organisatie van de WK Rally van Mexico heeft noodgedwongen de eerste twee klassementsproeven van vandaag moeten neutraliseren. De wagens konden niet op tijd terugkeren in het servicepark na de openingsproef in Mexico Stad, wat de aanleiding was voor dit besluit.

De WRC-coureurs werden op de terugweg naar het servicepark in Leon gehinderd door een verkeersongeluk na de openingsproef op de donderdagavond. Door de vertragingen kon de organisatie niet anders dan de eerste twee klassementsproeven van de vrijdag te neutraliseren. Verder zijn er geen deelnemende wagens bij het ongeluk betrokken, maar werd de snelweg voor al het verkeer afgesloten waardoor de coureurs hun weg niet langer konden vervolgen. Het ziet er verder naar uit dat de rest van de klassementsproeven van vandaag geen gevaar loopt volgens de organisatie, die het volgende naar buiten bracht.

Organisatie Rally Mexico: “We moeten de klassementsproeven ‘El Chocolat’ en ‘Las Minas’ tijdens de eerste bouclé van vandaag helaas neutraliseren. De wagens zijn namelijk nog altijd 100 kilometers verwijderd van het servicepark, wat het onmogelijk maakt om deze proeven nog op tijd te laten doorgaan. Er zal een aangepast tijdschema gepubliceerd worden zodra de deelnemers terugkeren in het servicepark.”

Juho Hänninen wist na de openingsproef op de donderdagavond nog als leider van start te gaan met zijn Toyota Yaris WRC. Het verslag van de donderdagavond vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.