Afbeeldingsresultaat voor wrc rally portugal 2017

19-05-2017 – Gisteren zou de zesde ronde van start gaan, met op het programma de 50e editie van de Rally van Portugal. De wedstrijd met een rijk verleden telt deze editie 65 deelnemers aan de start waaronder 14 WRC’s. Gisteren werd de wedstrijd geopend met een korte showproef van 3.36 KM.

De verschillen op deze korte openingsproef waren dan ook minimaal. Het waren uiteindelijk Ford-coureur Mads Ostberg en Hyundai’s Thierry Neuville die de wedstrijd met een scratchtijd zouden gaan openen. Beiden klokten zij exact dezelfde tijd en gaan daarmee als leiders van start tijdens de vrijdagproeven. Een grote voorsprong hebben ze echter niet, want de top 10 volgt binnen de 2 seconden van de Noor en Belg. Toch heeft het team van Hyundai Motorsport wel even haar visitekaartje afgegeven, met alle drie de Hyundai-coureurs in de top 5. Hayden Paddon bezet namelijk voorlopig een derde positie, terwijl de vijfde plaats in handen is van teamgenoot Dani Sordo. Daartussen vinden we nog de grote pechvogel van Argentinië, Elfyn Evans, die met zijn DMACK-Ford uit is op revanche.

Verder in de top 10 vinden we regerend wereldkampioen Sébastien Ogier terug op een zesde positie, nog vlak voor titelconcurrent Jari-Matti Latvala als snelste Toyota, die op zijn beurt de zevende positie moest delen met de snelste Citroën , en dat is voorlopig opvallend genoeg Stéphane Lefebvre, nadat Kris Meeke met een ‘matige’ tiende tijd uit de bus kwam delend met teamgenoot Craig Breen. Voor hen is het Juho Häninnen die vanaf een negende positie van start gaat vandaag. Teamgenoot Esapekka Lappi maakt dit weekend zijn debuut met de Toyota Yaris WRC, en volgt voorlopig keurig als dertiende achter Ott Tänak. Ook in het WRC2-klassement mogen we dit weekend een spannende strijd verwachten tussen Pontus Tidemand, Teemu Suninen en Andreas Mikkelsen, al is het de laatste die de snelste start nam van de drie met 1.6 seconden voorsprong op Suninen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.