Afbeeldingsresultaat voor thierry neuville rally sweden 2017

11-02-2017 – Thierry Neuville is erin geslaagd om zijn leiding uit te breiden tijdens de zaterdagochtendsessie van de WK Rally van Zweden. Ondertussen is het Ott Tänak, de nummer drie uit het algemene klassement, die steeds dichterbij Jari-Matti Latvala weet te komen met zijn Ford Fiesta WRC.

Gisteren was het Neuville die profiteerde van een fout van concurrent Latvala en zo tijdens de vrijdag domineerde, en een kleine halve minuut voorsprong wist op te bouwen op de Fin. Ook vanochtend was de Belg weer ijzersterk, en wist op deze manier zijn voorsprong zelfs te vergroten naar 32.8 seconden. Latvala behoudt op zijn beurt de tweede positie, en doet daarmee nog altijd goede zaken voor het team van Toyota. Toch is het oppassen geblazen voor de Fin, aangezien Tänak hem in het vizier begint te krijgen. De Est was vanochtend namelijk op alle drie de klassementsproeven het snelst en volgt nu nog maar op een kleine tien seconden achterstand op Latvala.

Tänak’s teamgenoot Sébastien Ogier volgt niet ver achter hem op een vierde positie, met een kleine minuut achterstand op de Hyundai van Neuville, en dat terwijl de Fransman gisteren nog de baan moest ‘schoonvegen’. Kris Meeke is nog altijd de snelste Citroën-coureur en maakt de top 5 vol. Toch kende Meeke geen foutloze ochtend, en ging meerdere malen de fout in, tot frustratie van hemzelf. De Brit heeft op dit moment veertien seconden achterstand op de viervoudig wereldkampioen. Dani Sordo, Craig Breen, Elfyn Evans en Stéphane Lefebvre konden vanochtend allemaal een plekje opklimmen in het klassement, nadat Hayden Paddon problemen kende met de stuurbekrachtiging van zijn Hyundai, waardoor de Nieuw-Zeelander terug zou vallen naar een tiende positie.

Sordo neemt daarmee de zesde positie van zijn teamgenoot over en reed vandaag wel een constante wedstrijd, nadat hij gisteren toch enkele malen de fout in ging. Ook Breen maakte gisteren veel foutjes tijdens zijn debuut met de C3 WRC, maar hoopt vanmiddag nog een aantal posities op te klimmen in het klassement. Ook Evans kreeg het gisteren zwaar te voortduren nadat hij lek reed en tijd verloor, maar heeft ondertussen een keurige achtste positie in handen voor de ‘oude’ DS3 WRC van Lefebvre en de teleurgestelde Paddon.

In het WRC2 gaat Pontus Tidemand nog altijd ruim aan kop met meer dan een minuut voorsprong op Teemu Suninen. De Skoda Fabia R5 is met Tidemand achter het stuur oppermachtig op dit terrein, al was het Ole Christian Veiby die er met de meest spectaculaire jump vandoor ging vanochtend, ondanks wat schade die de Noor vanochtend reed. Veiby volgt op een derde positie in deze categorie met zijn Fabia R5. Henning Solberg kreeg het vandaag opnieuw zwaar te voortduren nadat hij meerdere malen over de kop vloog, terwijl Evyind Brynildsen ook veel tijd verloor nadat hij een lekke band moest wisselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.