Foto: www.ketomaa.com

24-07-2015 – WRC2 leider Jari Ketomaa is door medische omstandigheden gedwongen om thuis te blijven tijdens zijn thuisrally, de WK Rally van Finland. Hij zal deze wedstrijd vervangen worden door zijn collega en landgenoot Jarkko Nikara.

De 36-jarige Ketomaa kent de afgelopen maanden wat slechtere rally’s. Op de laatste dag van de WK Rally van Portugal zorgde een crash ervoor dat hij in het zicht van de haven moest opgeven. Tijdens de WK Rally van Polen in juni werd Ketomaa constant geplaagd door problemen, waardoor een aanval inzetten heel moeilijk werd voor de Fin.

Op advies van de oogarts, zal Ketomaa, teleurgesteld als hij is, zijn favoriete wedstrijd van de kalender moeten schrappen. Hij was tijdens deze wedstrijd de grote favoriet voor de eindzege in het WRC2, aangezien hij tijdens de afgelopen twee edities een eerste en een tweede plaats in deze klasse op zijn naam wist te schrijven.

Jari Ketomaa: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik nu mijn thuiswedstrijd zal moeten missen, vooral wetende dat we de snelheid hadden om te winnen en daarmee onze leiding in het kampioenschap uit konden breiden. Maar ik moet ook denken aan de rest van het seizoen en zal, volgens het advies van de arts,  de schade aan mijn ogen laten genezen. Wel ben ik ervan overtuigd dat mijn vervanger, Jarkko Nikara, een goed resultaat zal neerzetten voor het team!”

Jarkko Nikara zal voor de negende maal aan de start komen van de WK Rally van Finland. De 29-jarige Fin zal tijdens deze wedstrijd genavigeerd worden door Kaj Lindström, de oorspronkelijke navigator van Ketomaa. Nikara wist in 2013 een geweldige wedstrijd in Finland te rijden, toen nog met zijn Mini Cooper WRC, en stond zesde tot aan de derde dag, waar een flinke domper ervoor zorgde dat hij de wedstrijd moest staken.

De Rally van Finland is volgende week, en met het wegvallen van Ketomaa belooft het een spannende wedstrijd te worden in het WRC2! Wij van Rally-World zullen u dagelijks op de hoogte brengen tijdens deze wedstrijd. Dus houd de site op de hoogte voor het actuele nieuws van deze rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.