Foto: www.motorsport.com
 

05-12-2017 – Tijdens zijn jaarlijkse uitstapje wist Valentino Rossi de Monza Rally Show afgelopen weekend op zijn naam te schrijven. Het zou alweer de zesde zege worden voor de Italiaan, die normaal gesproken actief is in de MotoGP voor Yamaha.

Achter het stuur van een Ford Fiësta RS WRC uit 2016 werd Rossi dit weekend bijgestaan door Carlo Cassina. Het duo ging tijdens de zondagochtend aan kop met een voorsprong van zes seconden op LMP1-coureur Marco Bonanomi. Echter zou de Italiaan niet lang van die voorsprong kunnen genieten, toen hij een straftijd van 10 seconden ontving aangezien zijn Fiësta WRC zeven kilogram te licht bleek. Op die manier ging Bonanomi aan kop in het klassement.

Echter vergooide die laatste zijn kansen toen hij in de finale tot tweemaal aan toe van de baan ging en daarmee kostbare tijd liet liggen. Rossi profiteerde daarvan en kon zijn achterstand zo omzetten in een uiteindelijke voorsprong van 5.7 seconden. Met deze overwinning is Rossi recordhouder, en gaat met zes zeges de voormalig recordhouder Rinaldo Capello voorbij. Rossi won het evenement eerder al in 2006, 2007, 2012 en 2015.

Bonanomi zou uiteindelijk als derde over de eindstreep komen. De tweede positie was voor WRC-coureurs Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen, die samen een Hyundai i20 WRC uit 2016 deelden. In eerste instantie leek het duo op weg naar de eindzege toen ze zaterdagochtend aan kop gingen, maar toen Mikkelsen een lekke band opliep en tevens een circuitmarkering raakte, ontvingen ze tien seconden straftijd en moesten daardoor Rossi ook als de betere erkennen.

De vierde positie was voor motorcross-coureur Tony Carioli, ook achter het stuur van een Hyundai i20 WRC. De top vijf werd compleet gemaakt door Piero Longhi, de kersvers nieuwe Italiaans Rallykampioen van 2017. WRC-coureur Craig Breen was ook van de partij in Monza, alleen zou hij met de Citroën DS3 WRC de handdoek in de ring moeten gooien toen de motor het op de zaterdag begaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.