Rally-World

Feel the world of Rally

Zeven of acht rally’s voor Jos Verstappen in 2023

Jos Verstappen heeft het rallyvirus helemaal te pakken. Het debuutjaar is de voormalige Formule 1-coureur zo goed bevallen, dat hij in 2023 vol gas doorgaat. De 50-jarige Verstappen gaat dat doen in een fonkelnieuwe Skoda Fabia RS Rally2 uit de stal van Wevers Sport, die hij deze dagen al volop aan het testen is in de Vogezen.

“Eind februari rijd ik mijn eerste rally van het jaar in België, in Haspengouw. Daar probeer ik me de komende weken zo goed mogelijk op voor te bereiden”, aldus de vader van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen. “Half maart wacht dan de volgende rally in België. Ik denk dat we daar komend jaar een stuk of zeven of acht races gaan afwerken en waarschijnlijk ook weer in Hellendoorn.”

Jos Verstappen maakte in 2022 zijn rallydebuut met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport. Volgens de Facebook-pagina van Skoda Motorsport zal de Nederlandse ex-F1 piloot dit seizoen over stappen naar een gloednieuwe Skoda Fabia RS Rally2 uit de stal van Wevers Sport. Verstappen heeft de Skoda reeds getest en is gelijk heel enthousiast: “De Skoda gaf meteen veel vertrouwen, hij is erg stabiel en makkelijk te rijden”.

Verstappen senior neemt zijn nieuwe race-avontuur uiterst serieus en geniet naar eigen zeggen met volle teugen. Hij wil zelfs nog verder om zich heen, buiten Nederland en België gaan kijken en proeven aan een andere soort rally. “Daarnaast wil ik dit jaar ook nog wat gravelwedstrijden gaan rijden, bijvoorbeeld in Frankrijk en in Portugal”, zo sluit hij af.

Share this…