30-12-2016 – Terwijl inmiddels de puzzelstukjes van de Nederlandse Rallykalender voor 2017 in elkaar lijken te schuiven, komt er wederom goed nieuws op Nederlandse bodem. De Zuiderzee Rally, waar het Nederlands Rallyseizoen 2017 in maart aftrapt, gaat namelijk internationaal.

Uiteraard was de Zuiderzee Rally de afgelopen jaren al de seizoensopener voor de inmiddels welbekende West Euro Rally Cup, wat er voor zorgde dat diverse buitenlanders zich gingen wagen aan de polderwegen rondom Emmeloord. Komend seizoen zal er tevens een tweede internationaal kampioenschap aan het evenement mogen worden vastgekoppeld, bracht de organisatie onlangs naar buiten. De Zuiderzee Rally zal in 2017 namelijk tevens mee gaan tellen voor de FIA Scandinavian Rally Trophy, onderdeel van de beter bekende FIA European Rally Trophy. De Scandinavian Rally Trophy is meer bedoeld om de grote European Rally Trophy te beperken tot een kleinere competitie, zodat coureurs met een beperkt budget alsnog de strijd aan kunnen gaan in een officieel door de FIA aangestelde cup.

De organisatie van de Zuiderzee Rally is er dan ook zeer trots op om als startschot voor o.a. de FIA Scandinavian Rally Trophy te mogen dienen, die in totaal 5 wedstrijden kent in 2017. De andere wedstrijden vinden plaats in Zweden, Duitsland en Denemarken. De kalender ziet er als volgt ui

18 Maart 2017: Zuiderzeerally
5-6 Mei 2017: ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue
25-27 Mei 2017: South Swedish Rally
8-9 September 2017: East Sweden Rally
4-5 November 2017: Rally Denmark

Met zowel de FIA Scandinavian Rally Trophy (als onderdeel van de FIA European Rally Trophy) als de wederom meetellende West Euro Rally Cup hoopt de organisatie van de Zuiderzee Rally het evenement te laten uitgroeien tot een waar internationaal strijdtoneel. Houdt 18 maart aanstaande dus vrij op de kalender, want wie weet zien we net als vorig jaar weer een mooi aantal buitenlandse coureurs terug tijdens één van de mooiste evenementen van Nederland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.