Foto: www.menmrally.nl

03-11-2015 –¬†Eerder dit jaar nam, na een periode van 21 jaar, Van Staveren Olie bv afscheid als hoofdsponsor van de Tank S Rally. De organisator van het evenement, de Stichting Autosport Noordoost Polder (SANOP), stond dus voor de taak een nieuwe naam te bedenken: Zuiderzeerally.

Wat lag er meer voor de hand dan terug te gaan in de historie? De oude naam wordt in ere hersteld en dus heet de rally in 2016 weer Zuiderzeerally. Net als in 1988 toen de rally voor de eerste keer werd verreden als Zuiderzeerally nadat het evenement in 1986 was gestart als BMW-Langenberg Rallysprint. Inmiddels is de SANOP weer gestart met de voorbereidingen en is er een datum gekozen voor volgend jaar. In 2016 wordt de rally verreden op zaterdag 19 maart 2016. Dan staat er, net als in 2004 op de foto hierboven, weer een startpodium in Emmeloord met op de boog boven het podium de naam Zuiderzeerally.

In 2016 zal er ook weer een WEST EURO RALLY CUP georganiseerd worden. De Zuiderzeerally zal de eerste wedstrijd zijn van deze internationale cup.
In Denemarken werd op 30/31 oktober de laatste wedstrijd van 2015 verreden. De nederlandse equipe Justin Borsboom / Harmen Hietbrink werd 3e in de WERC-CUP

Meer info vindt u op de ‘nieuwe’ site: www.zuiderzeerally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.