Rally-World

Feel the world of Rally

Einde Dakar Rally voor Vick Versteijnen

De Dakar Rally van Vick Versteijnen zit er na de eerste etappe al op. Door mechanische problemen zal de coureur van Team de Rooy Iveco maandag niet van start gaan in de tweede etappe en daarmee komt er een vroegtijdig einde aan het Dakar-avontuur van Versteijnen.

Janus van Kasteren deelde het nieuws via zijn Facebook. “De Dakar kan hard zijn”, schrijft hij. “Voor mijn maatje Vick Versteijnen helaas einde rally na de eerste dag. Kapotte motor, dat net mij net zo goed had kunnen overkomen. Maar we gaan nog veel mooie rally’s samen meemaken. Snel vergeten en door!”

De uitvalbeurt van de coureur uit Gilze is een forse tegenslag voor Team De Rooy Iveco. Van Kasteren was de uitgesproken kopman voor de formatie, maar Versteijnen had als snelle assistentie een grote rol moeten spelen in het succes van de kopman. Naast Van Kasteren zijn ook Martin en Mitchel van den Brink nog aanwezig bij Team De Rooy, al komen zij onder de vlag van Eurol Rallysport uit.

Versteijnen deed voor de zesde keer mee aan de Dakar Rally. Vorig jaar had hij ook al veel pech maar wist hij zijn truck toch aan de eindstreep te brengen én in de top tien te eindigen. Een prestatie die dit jaar niet gaat lukken.

Bij het Riwald Dakar Team was er ondertussen goed nieuws. Pascal de Baar kan na de brand in de eerste etappe van zondag weer starten. De bedrading is hersteld en De Baar kan waar nodig assistentie verlenen aan kopman Gert Huzink. Hij kreeg voor het niet finishen van de proef wel een tijdstraf van dertig uur en rijdt niet meer mee in het reguliere klassement voor de trucks.

Share this…