Rally-World

Feel the world of Rally

Einde Dakar voor Erik van Loon na zware crash

Slecht nieuws voor de Nederlandse Dakar fans: Erik van Loon heeft de Dakar Rally moeten verlaten na een zware crash tijdens de zevende etappe. De Toyota-rijder verloor na iets meer dan 100 kilometer de macht over het stuur en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Navigator Sébastien Delaunay bleef ongedeerd.

Erik van Loon en Delaunay begonnen als twaalfde in het klassement goed aan de zevende etappe en noteerden een negende tijd bij het eerste waypoint. Bij het tweede waypoint noteerde de Brabander de dertiende tijd, maar kort daarna ging het helemaal mis. De Toyota Hilux van het duo kwam in een duinkom terecht, waarna het meerdere malen over de kop sloeg.

Van Loon verloor bij de klap even het bewustzijn volgens de Dakar-organisatie. Voordat het medische team bij hem was, was hij echter weer bij bewustzijn. Hij is per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd waar er wordt gekeken naar de nekpijn waar hij last van heeft. Daarmee ligt de snelste Nederlander in het autoklassement definitief uit de wedstrijd.

Voor Van Loon is het de vierde keer dat hij de finish in de Dakar Rally niet haalt. In 2021 moest hij de wedstrijd na vijf etappes verlaten. Vorig jaar kon Van Loon niet meedoen omdat hij kort voor de start positief getest werd op corona. Het is niet de eerste keer dat de Overdrive-rijder over de kop is geslagen. Tijdens de korte proloog ging het namelijk ook al mis, maar toen konden hij en Delaunay hun weg snel vervolgen. Na opnieuw een koprol tijdens de vijfde etappe op donderdag ging een top 10 klassering van het duo verloren. Erik’s echtgenote Anja van Loon zit nog wel altijd in de race, zij komt met een Can-Am uit in de T3-categorie.

Share this…