Rally-World

Feel the world of Rally

Sébastien Loeb overwoog fulltime terugkeer in WRC in 2023

Vorig jaar wist negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb de WK Rally van Monte-Carlo nog op zijn naam te schrijven in een Ford Puma Rally1, maar dit jaar zien we de Fransman niet terug tijdens het evenement. De Fransman heeft een tijdje overwogen om van start te gaan in de prestigieuze rally, maar liet de wedstrijd uiteindelijk toch verstek gaan.

De reden daarvoor heeft onder te maken met de korte timing dit jaar tussen de Dakar Rally en de Rallye de Monte-Carlo. Tussen het finishpodium van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië en de start van de verkenningen voor de openingsronde van het WRC zat namelijk slechts één dag. Maar dat is niet de belangrijkste reden dat de Fransman niet aan de start komt, gaf hij zelf aan. Loeb werd zelfs even verleid om elf jaar na zijn laatste titel terug te keren voor een fulltime programma om daarmee te mikken op zijn tiende wereldtitel.

Helaas liepen de gesprekken tussen Loeb en zijn team M-Sport Ford uiteindelijk tot niks uit. Het Engelse team, waarvoor hij vorig jaar uitkwam, was namelijk vooral gefocust op de deal met oud-wereldkampioen Ott Tänak, waardoor ze niet meer over voldoende financiële middelen beschikten om Loeb een fulltime programma aan te bieden. Pas een paar dagen voor de definitieve sluiting van de inschrijving voor Monte-Carlo (half december) ging de fulltime samenwerking tussen Loeb en M-Sport definitief niet door.

Dat betekent overigens niet dat we de negenvoudig wereldkampioen niet meer in actie gaan zien dit jaar. Er worden namelijk nog wel gesprekken gevoerd tussen Loeb en M-Sport om tijdens een selectief aantal wedstrijden later dit jaar nog in actie te komen. Een definitief programma is daarentegen vooralsnog onbekend.

Share this…