Rally-World

Feel the world of Rally

Opnieuw oud-winnaar uitgeschakeld in Dakar Rally

Wederom heeft één van de hoofdrolspelers in het motorenklassement de Dakar Rally 2023 moeten verlaten. Was het tijdens de eerste etappe nog de startnummer #1 die moest opgeven, dinsdag tijdens de derde etappe was het startnummer #2 die hard ten val kwam.

Ricky Brabec, de winnaar van de Dakar Rally in 2020, ging vooralsnog uitstekend van start tijdens de 2023-editie. De Amerikaan won zo de eerste etappe voor en ook tijdens de derde etappe meldde Brabec zich weer vooraan. Na 240 kilometer noteerde de fabrieksrijder van het Monster Energy Honda Team nog de tweede tijd achter de Australische GasGas-rijder Daniel Sanders. Kort daarna ging het mis voor Brabec, die hard ten val kwam en moest worden overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. De Dakar Rally zit er daarmee definitief op voor de Honda-rijder.

Brabec is daarmee al de tweede oud-winnaar die in de eerste dagen van de Dakar Rally het strijdtoneel heeft moeten verlaten. Afgelopen zondag raakten we namelijk ook al Sam Sunderland kwijt die net als de Amerikaan hard ten val kwam en daarbij zijn schouderblad brak en een hersenschudding opliep. Honda-privérijder Joan Barreda Bort zit nog wel in de wedstrijd, maar ook hij maakte maandag een klapper mee. De Spanjaard brak daarbij de grote teen van zijn linkervoet. Hij is dinsdagmorgen wel gewoon van start gegaan.

Het fabrieksteam van Honda heeft nu nog drie kandidaten in de race in de vorm van de Chilenen Pablo Quintanilla en José Ignacio Cornejo en de van Yamaha overgestapte Fransman Adrien van Beveren. Geen van die drie wist de Dakar echter in het verleden op zijn naam te schrijven.

Share this…