Rally-World

Feel the world of Rally

Gus Greensmith naar Toksport voor WRC2-campagne

Gus Greensmith zal in 2023 deelnemen in de WRC2-klasse van het World Rally Championship. De Brit neemt na 8 jaar afscheid van M-Sport Ford en sluit zich aan bij het team van Toksport, dat afgelopen jaar het WRC2-kampioenschap won.

Het vertrek van Gus Greensmith werd in december aangekondigd door zijn voormalige team, M-Sport Ford, en lange tijd gingen er geruchten rond dat de Britse coureur volgend jaar in sommige rally’s de vierde auto van Toyota Gazoo Racing zou mogen besturen. Het Toksport World Rally Team heeft nu echter aangekondigd dat Gus Greensmith volgend jaar voor hen zal rijden in de gloednieuwe Skoda Fabia RS Rally2 evo.

Toksport won vorig seizoen het WRC2-teamkampioenschap nadat ze Emil Lindholm aan de WRC2-coureurstitel hadden geholpen, 12 maanden nadat Andreas Mikkelsen ook al kampioen wist te worden onder het Duitse team. Dit jaar wordt het kampioenschap naar verwachting het meest competitieve tot nu toe, met voormalig M-Sport WRC-teamgenoot Adrien Fourmaux die zich bij het veld voegt, terwijl Hyundai WRC-fabriekscoureur Oliver Solberg één van Greensmith’s teamgenoten wordt bij Toksport.

Greensmith nam in 2019 voor het laatst deel aan WRC2 in een Fiesta Rally2. Dat jaar eindigde hij als derde in de WRC2 Pro-categorie achter de wereldkampioen van vorig jaar Kalle Rovanperä en Mads Östberg. Greensmith zal er noch bij de Rally van Monte Carlo noch bij de Rally van Zweden bij zijn, volgens de aankondiging zal hij zijn debuut maken in de kleuren van zijn nieuwe team tijdens de Rally van Mexico.

“Na acht jaar in een Ford is het tijd voor iets nieuws en dat is de Skoda Fabia RS Rally2”, vertelt Greensmith, “Het WRC2-kampioenschap van dit jaar zal competitiever zijn dat het ooit is geweest en daarom ben ik erg blij met het programma dat is samengesteld door Toksport en Skoda. Ik zal dit jaar veel tijd in het zadel doorbrengen. dat is zeker! Voor nu zal ik vooral gefocust zijn op het testen zodat we ons seizoen in maart tijdens de Rally van Mexico goed kunnen beginnen.”

Het WRC2-programma zal dit seizoen naar verwachting de belangrijkste focus van Greensmith zijn, hoewel de Britse coureur zijn opties open wil houden met betrekking tot andere uitstapjes buiten zijn WRC2-verplichtingen.

Share this…